24-uurs bureaustoel

by Django de Vreng

De naam verraadt het al, een 24-uurs bureaustoel is geschikt om 24 uur per dag te gebruiken, zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar. Oftewel, je hebt te maken met een duurzaam exemplaar waar jij dag in dag uit plezier van hebt. Ze zijn ideaal voor plekken waarbij in ploegen wordt gewerkt, zoals de receptie in een ziekenhuis of beveiligingsafdeling die 24/7 bereikbaar is.

Verschil tussen een 24-uurs bureaustoel en een gewone kantoorstoel

Tijdsduur

Het grote verschil zit in het feit dat deze stoelen geschikt zijn om 24 uur lang gebruik van te maken, terwijl deze duur bij een kantoorstoel slechts 8 uur per dag is. De elementen van een kantoorstoel zijn niet bestand tegen het intensieve gebruik 24 uur lang en zal daarom sneller slijten wanneer deze hier wel voor wordt gebruikt.

Belastbaar vermogen

Een gewone bureaustoel is over het algemeen belastbaar tot 120 kilo, terwijl de maximale belasting voor een 24-uurs bureaustoel tussen de 160 en 200 kilo ligt. Door het grotere belastbare vermogen heb je te maken met een zeer sterke stoel die voor iedereen geschikt is. Ook de afwisseling van de belasting heeft geen invloed op het zitcomfort.

Stabiliteit

De 24-uurs bureaustoel is voorzien van een extra groot voetkruis. Hierdoor staat de stoel stabieler op de grond. Het voetkruis is daarbij vrijwel altijd gemaakt van metaal, wat voor extra grip zorgt.

Vormgeving

De vormgeving van een 24-uurs bureaustoel is uitermate belangrijk. Uiteraard is deze ergonomisch vormgegeven, waarbij de rugleuning veel wegheeft van een vrachtwagen stoel. Verschillende elementen zijn verstelbaar, zoals de lendensteun, armleggers en de hoofdsteun. Op deze manier kan iedereen zijn eigen voorkeuren instellen wanneer de werkdag begint.

Normen van een 24-uurs bureaustoel

Er zijn verschillende normen waaraan een 24-uurs bureaustoel moet voldoen. Uiteraard moet deze aan de huidige arbo- en ergonomische normen voldoen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de NEN-EN 1335 en/of de NPR-1813. Ook mag je een bureaustoel pas een 24-uurs bureaustoel noemen als deze de 24-uurs test heeft ondergaan. Zodra deze is uitgevoerd en de bureaustoel slaagt voor de test, mag je de bureaustoel het label 24-uurs stoel geven. 

24-uurs bureaustoel kopen 

Ga je een 24-uurs bureaustoel kopen? Let dan goed op de mogelijkheden die de stoel heeft. Zorg dat hij goed af te stellen is en dat deze voldoet aan de wensen die jij hebt. Bij Ovvis.nl hebben wij diverse 24-uurs bureaustoelen in het assortiment. Bekijk in de webshop de verschillende mogelijkheden. Voor vragen of persoonlijke uitleg kun je altijd even contact opnemen, wij adviseren je graag om de juiste keuze te kunnen maken.