Beste ergonomische bureaustoel

by Django de Vreng

De beste ergonomische bureaustoel, welke moet je kiezen? Helaas is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste ergonomische bureaustoel is. Uiteraard zijn er partijen die verkondigen de beste ergonomische bureaustoel te verkopen, maar dit is ontzettend persoonsafhankelijk en lastig hard te maken. Ieder mens is anders, waardoor voor iedereen een andere bureaustoel het beste uit de test zal komen. Wel zijn er een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je op zoek gaat naar de beste ergonomische bureaustoel voor jou. 

Beste ergonomische bureaustoel bij jouw lichaam

De keuze voor de beste bureaustoel is onder andere afhankelijk van jouw lichaam. Ben jij bijvoorbeeld vrij lang? Dan is het van belang hier rekening mee te houden, net zo goed als wanneer je juist niet zo lang bent. Voldoende ondersteuning is hierbij essentieel. Wanneer je lang bent is het belangrijk dat stoel voldoende zitdiepte heeft en de armleggers in hoogte verstelbaar zijn. Ook is het verstandig je lichaamsgewicht mee te nemen tijdens het maken van de juiste keuze. Bureaustoelen zijn vaak gemaakt voor een belastbaar gewicht van maximaal 120 kg. Als je meer dan 120 kg weegt, kun je het beste kiezen voor een bureaustoel die hiervoor gemaakt is. Onze high-end bureaustoelen zijn geschikt voor een gewicht tot 160 kg en de 24-uurs bureaustoelen voor mensen die tussen de 160 kg en 200 kg wegen. Door voor een stoel te kiezen passend bij je gewicht heb jij veel langer plezier van de bureaustoel. 

Beste ergonomische bureaustoel bij jouw wensen 

Ook jouw persoonlijke wensen zijn van belang. Wil je de bureaustoel bijvoorbeeld 24/7 gebruiken, zoals op een controlekamer of receptie die 24/7 bemand is? Dan kun je het beste kiezen voor een 24-uurs bureaustoel. Deze voldoen aan de ergonomische eisen en zijn gemaakt om 24 uur achter elkaar op te zitten. Daarnaast zijn er stoelen die een actieve werkhouding stimuleren. Neem bijvoorbeeld de Bull Active ergonomische bureaustoel, deze stimuleert beweging wanneer je aan het werk bent. Hierdoor kunnen klachten door veel stilzitten worden voorkomen. In onze webshop vind je alle ergonomische bureaustoelen die actief zitten stimuleren in één overzicht. 

Normen voor bureaustoelen 

Naast dat het heel persoonlijk is welke ergonomische bureaustoel het beste bij jou past zijn er ook bepaalde normen waaraan een goede bureaustoel moet voldoen. We kennen de NEN-EN 1335 richtlijnen, welke op Europees niveau zijn vastgelegd. 85% tot 95% van alle mensen kan op een stoel die voldoet aan deze richtlijn goed, comfortabel zitten. Daarnaast is er nog de NPR 1813, De Nederlandse Praktijk Richtlijn, opgesteld. Als een bureaustoel aan deze richtlijn voldoet kan ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking goed op deze stoel zitten. Dit is een mooie indicatie om te zien of je met een goede bureaustoel te maken hebt, om vervolgens de beste bureaustoel voor jou persoonlijk te kiezen.