Voordelen zit/sta bureau

by Django de Vreng

Wat zijn nu precies de voordelen van een sta/zit bureau? Het is intussen algemeen bekend dat lang zitten slecht is voor onze gezondheid. Gedurende de werkdag is het daarom belangrijk geregeld van houding te wisselen. Dit kun je gemakkelijk doen met een zit/sta bureau. Maar er zijn meer voordelen die benoemd mogen worden. 

1. Een sta/zit bureau voorkomt en vermindert rugklachten

Zeker wanneer je rugklachten hebt kan het een verademing zijn om even staand te kunnen werken. Ook als je nog geen klachten hebt is het verstandig je zithouding af te wisselen met een staande houding. In een staande houding neemt je wervelkolom van nature een betere houding aan dan wanneer je zit. De wervels in de onderrug worden hierdoor evenwichtig belast. Dus, of je nu klachten hebt of niet, een zit/sta bureau is zeker geen overbodige luxe. 

2. Het zorgt voor meer productiviteit

Heb je na de lunch last van een middagdip? Zet je zit/sta bureau in de sta stand! Hierdoor wordt de hersenactiviteit gestimuleerd, waardoor je productiviteit toeneemt. Wanneer jij zit weg te zakken in je stoel, is het super efficiënt om even staand te gaan werken. Wissel van houding en je merkt direct dat je meer energie krijgt. 

3. Je beweegt er meer door op een dag 

Naast dat de afwisseling tussen staan en zitten natuurlijk goed is, zorgt een sta/zit bureau er ook voor dat jij over het algemeen meer beweegt. Je stapt gemakkelijker even van je bureau af om naar een collega toe te lopen, dan wanneer jij lekker comfortabel in je bureaustoel zit. 

4. Stressklachten nemen af 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die zeven weken lang gebruik maakte van een zit/sta bureau minder last hadden stressgerelateerde klachten. Ook bleek dat zij zich energieker, gezonder, productiever en gelukkiger voelden. Opvallend was dat wanneer het zit/sta bureau werd weggehaald, alle positieve effecten binnen twee weken waren verdwenen. Het is dus niet een oplossing van tijdelijke aard, maar iets dat je op dient te nemen in je vaste werkpatroon.

5. Je bepaalt zelf hoe jij het liefste werkt

Door een zit/sta bureau heb jij zelf in de hand hoe je het liefste werkt. Wil je graag de ochtend zittend beginnen? Geen probleem je kunt gemakkelijk je bureau in de zitstand zetten. Daarna weer even staan? Zet het bureau hiervoor in de juiste hoogte. Je hoeft dus niet van werkplek te wisselen, omdat je je eigen werkplek eenvoudig naar wens aanpast.

6. Het kan nare ziektes voorkomen

Te veel zitten en te weinig bewegen kan nare ziektes met zich meebrengen. Het verhoogt de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziektes. Ook kan een goede doorbloeding in je lichaam belemmert worden wanneer je veel zit. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid rug-, nek- en schouderklachten die door te lang zitten kunnen ontstaan. 

7. Je verbrand meer calorieën 

Door een dagdeel staand te werken kun je maarliefst 170 calorieën meer verbranden per dag, dan wanneer je de gehele dag zit. Wanneer je iedere werkdag een dagdeel staat, zet dit zeker zode aan de dijk. Wil jij een kilootje kwijt? Ga dan wat vaker staan! 

Als je nog niet overtuigd was, ben je dat na het lezen van bovenstaande voordelen waarschijnlijk wel. Het is natuurlijk een kleine moeite om je bureau te vervangen door een zit/sta bureau en je geniet gelijk van alle voordelen ervan. In onze webshop vind je een ruim assortiment zit/sta bureau’s om jouw werkplek nieuw leven in te blazen. 


Laat een bericht achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.