Bestellen, wijzigen of annuleren bij OVVIS

Bestellen bij OVVIS 

Bestellen kan bij ons heel eenvoudig via de website, e-mail of de telefoon. Zodra je de gewenste artikelen in je winkelwagen hebt gedaan kan je doorgaan naar het afrekenen. Bestel je namens een bedrijf? Vergeet dan niet om je bedrijfsnaam achter te laten.  

Bestelling wijzigen 

Heb je je bedacht of wil toch iets aan je bestelling veranderen? Dat is geen probleem, je kan je bestelling kosteloos wijzigen. Neem contact op met de klantenservice en zorg er voor dat je je ordernummer bij de hand hebt. Dan kunnen wij makkelijker je bestelling wijzigen. 

Ik wil mijn bestelling annuleren 

Je kan bij OVVIS je bestelling gemakkelijk annuleren. Laat de klantenservice weten dat je je bestelling wilt annuleren en wij regelen de rest. Dit kan echter alleen voordat je een verzendbevestiging hebt gehad. Als wij je bestelling al hebben verstuurd kunnen we deze helaas niet meer annuleren. Wel heb je altijd de optie om deze retour te sturen. Of je kan de bestelling weigeren aan de deur. Dan neemt de bezorger jouw bestelling weer mee terug. 

Kies je ervoor om een gemonteerde bureaustoel niet te accepteren aan de deur dan moeten wij €12,95 aan bezorgkosten in rekening brengen.